Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2009 22:51 - Чалга
Автор: thec0okie Категория: Музика   
Прочетен: 3762 Коментари: 23 Гласове:
6

Последна промяна: 29.07.2009 23:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   За това, че България е чалга няма да говоря. А за чалгата като стил музика (прекалено силно казано)... Напоследък ми се струва навсякъде и затова...
   Премятах програмите като случайно попаднах на Планета. Първоначално не забелязах че е тя. Емблемата я нямаше а и пяха някакви непознати лица. Конкурс за изгряващи чалга звезди на турнето (че няма ли достатъчно вече? Българско име не остана, дето да не е чалгарка...) Зверски много ме е яд, че много от тях могат да пеят и имат страшни гласове, но се занимават с чалга. Защо не пеят блус, рок и поп да е пак става, но не и чалга... не усещат ли, че никой няма да ги слуша? Това едно на ръка де... Поизчаках да видя какво толкова ще пеят още и след края на предаването пуснаха реклама. Еди коя си ще пее еди къде си. За фон дават нейна песен. Чевам две три думи и после само лейлейлей.. След нея - някакъв друг - лейлейлейайай и още две три думи... Викам си това искат да ми кажат че са различни песни?... Пха xD Та мисълта ми беше че чалгата не струва като музика. Става само за долнокачествено порно.
   Няколко дена преди това пак премятах програмите, но бях спряла звука защото баща ми говореше по телефона. Гледам някакъв с тениска на Металика на първи ред и пее и вика със все глас. Татко спря да говори. Аз пуснах звука... Чалга! От тази, мазната чалга! И този измет с тениската на Металика така опетнява името на групата! Нещастник... Дори изчаках пак да го покажат за да се уверя че наистина е с Металика. Ъхъ, така си беше. Останах без думи, казано накратко. Отворих една бира за успокоение и си пуснах военния, там поне пуснаха рок...
   Гледах и някакво клипче, че музиката не трябва да ни разделя, а да ни радва и събира или там каквото беше... Стига бе. Този велик оптимист не е ли забелязал че е невъзможно? Никога няма да вървят ръка за ръка метъл с чалга, рок, хип хоп и подобни. Истинските фенове на съответните стилове не го възприемат. Независимо че се правят опити за чалгометъл, рапочалга и подобни... Да вземат пример от мен и Крисо. Разбрали сме се, че за музика няма да се споразумеем в скоро време. И в крайна сметка сключихме сделка да не говорим за музика, когато сме заедно и така вече дълго си живеем в мир и спокойствие.
   Та така де. Напоследък чалгата наистина ме преследва. Голямо е прокрятие...


"Около изкуството се е настанила чалгата, която заля страната. Тези пошли текстове, които се изпълняват от лошо облечени дрънди, трябва да се забранят със закон." - Павел Попандов



Тагове:   идиотщина,


Гласувай:
6



1. dorichela - Ох. . . . подкрепям. . но нали се се...
29.07.2009 22:53
Ох.... подкрепям.. но нали се сещаш,че за да има такова предлагане, има огромно търсене.. Иди кажи на Бай ти Гошо от Табадъдково какво е истинска музика.. Ако не му е полугола с цици и къдрици, даже няма да разбере, че е музика...
цитирай
2. thec0okie - Наясно съм
29.07.2009 22:57
за бай ми Гошо от... да... просто изказвам мнение, много ми се насъбра напоследък...
цитирай
3. slovoto - Няма разлика между българската и ...
29.07.2009 23:00
Няма разлика между българската и задокеанската чалга. Всъщност има - в средствата, отделяни за реклама, манипулация и промиване на мозъци. Пожелавам Ви някой ден да преосмислите вижданията си за рок, блус, поп, рап, хип-хоп и тем подобна негърска чалга, която сега наричате музика :)
цитирай
4. thec0okie - Ъ?
29.07.2009 23:03
За пръв път чувам, че рокът е негърска чалга, но всеки си има мнение...
цитирай
5. slovoto - Доста неща се случват за пръв път в ...
29.07.2009 23:11
Доста неща се случват за пръв път в живота на човек - такава е човешката ни съдба.

"Първият случай, в който момиче си хвърли бельото на сцената, беше, докато един приятел изпълняваше блус. Когато и белите момичета започнаха да го правят, го нарекоха рокендрол." Уили Диксън
цитирай
6. varg1 - кой пък
30.07.2009 11:56
ти каза,че България е чалга
умните българи не слушат такава музика
цитирай
7. gothic - slovoto,
30.07.2009 12:56
във влиянията няма нищо лошо. А рокът се е родил от съчетанието на традиционните музики на черните и белите преселници зад океана. И продължава и до днес така, затова е вечен и жизнен. Какъв паралел можеш да правиш с "музика", директно взета от гръцки, турски и арабски образци и нагло наричана българска?


thec0okie, спокойно. По време на десетдневната ми почивка в Балчик НЕ чух чалга....
цитирай
8. thec0okie - ти каза, че България е чалга ум...
30.07.2009 13:35
varg1 написа:
ти каза,че България е чалга
умните българи не слушат такава музика


Говорех за чалгата като израз на простотията, която е заляла държавата. Не за стила. А и съм наясно, че умните българи не слушат такава музика, вече съм се убедила достатъчно :)

А, gothic, ти си страхотен късметлия! По време на 7-дневната ми почивка в Ахтопол нямаше ден в който да не чуя чалга...
цитирай
9. doth - damn
30.07.2009 13:46


da taka e, nai me e qd 4e e nai populqrniq stil muzika 9 ako moje da se nare4e muzika) i tova za6toto pove4eto sa... a kak da kaja... tupi... i kolkoto pove4e tupi hora tolkova pove4e 4alga.... e tova e pone se otli4avame ot tqh :D
цитирай
10. gothic - Не знам...
30.07.2009 14:05
при мен чалга няма. Има готик, индъстриъл, даркелектро, алтърнатив....ей такива нещица и на чалгата не й достига въздух...
цитирай
11. slovoto - gothic 7,
30.07.2009 16:15
противоречите си. Не може хем да няма нищо лошо във влиянията, хем влиянията на арабско, турско и т.н. да са нещо лошо за българската чалга. Нямам нищо против черно-бялата чалга - блус, рок, рап, поп, моп... - дотолкова, доколкото не краде нагло от - и не поднася в изопачен вид - част от величието на народа ни, изразено през вековете и чрез музиката. Бих предпочел радиата да излъчват друг вид музика, но това няма как да стане във века на "правата върху интелектуалната собственост".
цитирай
12. nessity - Историика
30.07.2009 17:00
Сега наскоро хванах "ДНЕВНИКА НА ТУРНЕТО".Припаднах щом видях,как некви уж момчета да пеят с пълен глас чалга словата.Не искам да бъда груба,но тия момченца са си чисти гейове.
цитирай
13. alitox - :) Странни сте.
30.07.2009 18:06
А пък на тия дето слушат И ЧАЛГА,и рок,и поп,и R'n'B,и хаус,и ретро как им викате ... ? Какво е определението за тях?

цитирай
14. guinessgirl - хммм...
30.07.2009 18:38
честно казано,това кой какво прави,каква музика обича,как изглежда и т.н не засяга нас персонално,така че...какъв е проблема? :)
аз също не харесвам този стил,и се дразня когато някоя пикла си пусне Преслава на телефона,но ако не ми го навират в очите,нямам против..всеки да си консумира полуфабрикатите :>
ние ще сме тру,unique,и различни от масата..хахаха
цитирай
15. thec0okie - А пък на тия дето слушат И ЧАЛГА, и ...
30.07.2009 18:54
alitox написа:
А пък на тия дето слушат И ЧАЛГА,и рок,и поп,и R'n'B,и хаус,и ретро как им викате ... ? Какво е определението за тях?




Без музикални предпочитания?
цитирай
16. анонимен - Какво значи без музикални предпочитания
31.07.2009 07:53
Аз чалга не слушам, но понягока съм се заслушвала в парчета поп изпълнявани от чалга певици и са ми харесвали. Слушам R end B, рок, класическа музика, ретро .......... почти всичко - слушам това което ми харесва. Моите музикални предпочитания са хубавата музика независимо в какъв стил е тя. За чалгата като музикален стил - не я харесвам, но не е отричам стига да не ми се навира най -демонстративно под носа. По ме плаши чалга стила като начин на живот, не самата музика.
цитирай
17. анонимен - .
31.07.2009 17:22
darling написа:
Аз чалга не слушам, но понягока съм се заслушвала в парчета поп изпълнявани от чалга певици и са ми харесвали. Слушам R end B, рок, класическа музика, ретро .......... почти всичко - слушам това което ми харесва. Моите музикални предпочитания са хубавата музика независимо в какъв стил е тя. За чалгата като музикален стил - не я харесвам, но не е отричам стига да не ми се навира най -демонстративно под носа. По ме плаши чалга стила като начин на живот, не самата музика.


Благодаря.

Харесвам хубавата музика.Бих казала дори,че не разбирам от стилове.Толкова са много и така ги смесват вече,че се отказвам да разпозная каквото и да било.
Това което ми направи впечатление от поста беше анатемосването на момчето с тениска на Металика,както и по-горното мнение момченцата - *чисти гейове*,които знаят текстовете на песните.Тези изказвания ми се сториха изключително странни и дори тъпи.
Затова си зададох и въпроса по-горе.
Аз слушам и чалга,и рок,и поп,и ретро,и R'n'B,и хаус и още много стилове,които не знам как ги определят.Исках да разбера определението за себе си.
цитирай
18. анонимен - FD
02.08.2009 23:36
Abe hora ne moga da vi razberra vas.Ima takiva deto slu6at 4alga ima takiva deto ne q slu6at kakvo ot tova!Primerno ako se zapoznaete s nqkav mn gotin 4ovek i se okaje 4e toi slu6a 4alga nqma da mu obra6tate vnimanie li?Ni6to li4no thecookie ama az mislq 4e taq tema 6a porajda samo sporove i nqma smisal ot neq.Az primerno predi bqh zaklet rapar i ne slu6ah ni6to drugo no sega slu6am po4ti si4ko vkliu4itelno i ponqkoga 4alga.Vseki 4ovek izbira kakvo da slu6a.I tva izkazvane 4e inteligentnite hora ne slu6at 4alga vaob6te ne e vqrno.Az imam priqteli 4algari koito sa moje bi po umni po kulturni i tn ot pove4eto koito ne slu6at 4alga.Ne se obijdaite ama na takiva hora kato vas im se vika HATER-i.
цитирай
19. анонимен - Ужасна музика
03.08.2009 18:54
Не мога да командвам на другите какво да слушат,но наистина този стил музика е ужасен!Единственото,което се прави е кавъри на сръбски или гръцки песни и също наливане на още кубици силикон в деколтето.Също голямата част от фолкпевиците са момичета на повикване и колкото и да се правят на светици,изобщо не са!И когато кажеш на старците и на тези от по-възрастното поколение,които слушат такава музика,че ти слушаш поп,рок,метъл и то например американски изпълнители,те ти отговарят,че се отричаш от себе си и че кючеците са изкуство...хм,да,изкуство,но за Арабския свят и за Турция,не за тука,въпреки тъпия балкански манталитет!Ако тези госпожички със силиконче от главата до петите сменят стила музика,би било много по-добре.Но изостаналият ни начин на мислене и погрешните представи за купон са причината чалгата да си е на почит,както и това,че нацията скоро няма да се оправи по отношение на мисленето и толерантността за съжаление.
цитирай
20. teodorina - ..
05.08.2009 02:12
hora tfa stule li go nari4ate ;]] vijte sq vav balgariq ima stoinosti hora koito znaqt kakvo da slu6at za vseki stil si ima predpo4etaniq i da iskame da q sprem nqmame kak edni mrazqt metal drygi 4alga.. taka e v balgariq dokato ne se smenqt opravlqvashtite ;]] nii shte dyhame supaata a 4algata q vazpriemam taka 4e lubovta q obra6tat na sex i do tam...
цитирай
21. alitox - :D
05.08.2009 20:25
Само управляващите не бяха споменати в темата...сега и тва стана.
цитирай
22. анонимен - sv
05.10.2009 08:55
одврат чалга ако може да се премахне от планетата земя ще е невероятно
цитирай
23. анонимен - Истинската музика за истинските Българи!
04.11.2009 15:02
http://www.4shared.com/dir/7195452/bc58685e/sharing.html - От скромната си колекцийка от над 15000 народни песни и хора подбрах преди година и нещо това и със зор го качих и стана това - http://www.4shared.com/u/szpzmzz/ef92419b/muntsho.html - Downloads: 105*** Имало още Българи и затуй напук ще стоя тук!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thec0okie
Категория: Лични дневници
Прочетен: 81073
Постинги: 45
Коментари: 203
Гласове: 438
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930